به گزارش خبرنگار صنفی-آموزشی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ همیشه درمیدان است.سربازی است که درسخت ترین شرایط نیزمشکلات رامی پذیردوبه بیماران ودردمندان رسیدگی می کند واجازه می دهدتاهمه بیماران صعب العلاج،بیماران عفونی وواگیردار،بیمارانی که شعله های آتش چهره شان را متلاشی کرده است و کسی طاقت دیدن آنها را ندارد، در وسعت دست های آسمانی اش، آرامش یابند.
این،حرفه او است. حرفه ای که پرستار با قلبی سفید و قدمهایی سبز در آن گام بر می دارد. البته امروزه با گذشت زمان و پیشرفت علم و تکنولوژی، حرفه پرستاری یک رشته علمی است و متخصص این رشته باید علوم بسیاری را فرا بگیرد و کاربرد آنها در ارتباط با مریض بیاموزد. از سوی دیگر باید توجه داشت که وطیفه یک پرستار تنها مراقبت از بیمار در بیمارستان نیست بلکه یک پرستار با مراقبت از افراد در تمام مراحل زندگی آنها از پیشگیری از بیماریها گرفته تا مراقبت در هنگام بیماری و توانبخشی پس از بیماری ها سر و کار دارد. زیرا بسیاری از بیماریها ریشه در عادت های غلط و شیوه نادرست زندگی دارد. برای مثال زمینه بسیاری از سکته های قلبی از مدت ها قبل فراهم می شود و دلیل آن نیز نوع غذای فرد، وزن او و مقدار فعالیت بدنیش می باشد.
حال پرستار است که با آموزش لازم در مورد نوع غذا، نحوه و مقدار فعالیت بدنی و نحوه جلوگیری از فشارخون و افزایش چربی سعی می کند تا از بیماری پیشگیری کند یا افراد را با علایم و اختلالات بیماری آشنا سازد تا بیمار به موقع و پیش از پیشرفت بیماری به دکتر مراجعه کند.
در کل می توان گفت که پرستار یک عضو مهم در تیم مراقبت بهداشتی است و نقش های گسترده ای از جمله نقش مراقبتی، حمایتی، درمانی، هماهنگی، مشورتی، مدیریتی و تحقیقاتی دارد. به این معنا که پرستار وظیفه مراقبت و حمایت از بیمار و پزشک، بیمار و خانواده بیمار (انتقال دهنده ی خواست ها و نیازهای بیمار یا مددجو)، مسوولیت مدیریت بخش (اولویت بندی برای رسیدگی به بیماران و تصمیم گیری به موقع در مورد بیماران اورژانسی)،آموزش به بیمار در جهت تطابق با مشکلات و ناراحتی های پیش آمده، تحقیق درباره ی روش های مراقبتی که اعمال کرده است و تحقیق بر روی نحوه ی کاهش تعداد روزهای بستری یک بیمار را بر عهده دارد.
توانایی های لازم:
زمانی که خسته است یا آمادگی جسمی و روحی لازم را ندارد، به دیگران کمک کند. همچنین باید فردی منظم و دقیق باشد و بداند که نظم و سختگیری اساس کار رشته پرستاری است و از لحاظ درسی نیز لازم است که زیست شناسی، شیمی و زبان انگلیسی مسلط باشد چون برای روز آمد بودن و اطلاع از آخرین دستاوردهای دانش پرستاری، باید از مجلات و منابع علمی به زبان انگلیسی استفاده کند.
خوب،صدای قلب را حتی اگر ضعیف باشد، بشنود. حتی داشتن قدی متناسب و عدم لکنت زبان یا لرزش دست در این رشته ضروری است. چون همین مشکلات به ظاهرکوچک، درکارایی یک پرستار بسیار موثر است.
در کل باید گفت که پرستاری علم و هنر است برای همین یک پرستار باید علاوه بر دانش لازم، از آمادگی روحی و روانی، صبر و حوصله، روابط عمومی خوب و قدرت تجزیه و تحلیل بالا برخوردار باشد. به عبارت دیگر یک پرستار نمی تواند تنها با تکیه بر دروس دانشگاهی، در کار خود موفق شود بلکه باید از دانش خود درشرایط مختلف و متفاوت به درستی استفاده کند و این نیاز به قدرت تجزیه و تحلیل خوب،سرعت عمل و آمادگی روحی و روانی دارد.
موقعیت شغلی در ایران:
در کشور ما با این که پرستاران جایگاه واقعی خود را نیافته اند و در چند سال اخیر نیز با تعداد قابل توجهی فارغ التحصیل رشته پرستاری از دانشگاه آزاد و دانشگاه های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی-درمانی روبرو هستیم اما هنوز مراکز بهداشتی-درمانی به پرستارانی متخصص، مجرب و توانمند نیازمندند و در واقع بازار کار برای فارغ التحصیل خوب این رشته وجود دارد.
چون پرستاران علاوه بر کار در بیمارستان ها و مراکز بهداشتی-درمانی می توانند در صنعت برای مراقبت از سلامت و بهداشت کارکنان صنایع مختلف، در سازمان تربیت بدنی و مراکز ورزشی به عنوان یکی از اعضای اصلی تیم مراقبت پزشکی و در آموزش و پرورش فعالیت نمایند.
حتی یک پرستار می تواند به طور مستقل فعالیت کند، یعنی با تاسیس مرکز بهداشت خصوصی به ارزیابی وضعیت سلامت افراد جامعه بپردازد یا مهد کودک دایر نماید.
درس های این رشته درطول تحصیل:
دروس پایه: تشریح،فیزیولوژی،ایمونولوژی،بیوشیمی،میکروب شناسی،انگل شناسی،امارحیاتی مقدماتی.
دروس اصلی: تغذیه و تغذیه درمانی، اصول اپیدمیولوژی و مبارزه با بیماریها، روانشناسی اجتماعی، داروشناسی، زبان تخصصی، اصول و روش آموزش به بیماری.
دروس تخصصی: اصول و فنون کاربرد احکام اسلامی در پرستاری، بررسی وضعیت سلامت، پرستاری بهداشت مادران و نوزادان و مراقبت های دوران بارداری و زایمان، بیماری های داخلی، عفونی و پرستاری های مربوط، پرستاری ویژه، پرستاری درفوریت ها، کودکان و پرستاری مربوط 1(کودک سالم)، کودکان و پرستاری مربوط2 (کودک بیمار)، بهداشت روانی، بیماری ها و پرستاری های مربوط، اصول مدیریت خدمات پرستاری، تاریخ و تحولات و اخلاق پرستاری، کاراموزی
[ چهارشنبه 92/8/1 ] [ 10:4 صبح ] [ مهدی ]